Fortsätt till huvudinnehåll

Nu är jag äntligen tuff

Igår ramlade beställningen från evanscycles in (förutom tublimmet såklart) och den efterlängtade kassetten fanns nu i mina händer men eftersom vi skulle bort på middag hos Rikard och Astrid fick arbetet vänta tills idag.

Efter att Atle och Mirja hade dragit iväg till Mirjas jobb hartschade jag dojorna och slängde på kassett, korkbelägg och de nya pedalerna. Jag har kört med Eggbeaters Quattro innan men ville testa ett par "riktiga" racerpedaler för att se om det sista av domningarna i fossingarna kan försvinna. Och efter att jag hörde att tuffa grabbar som nypan och tille kör med Time fanns det egentligen bara ett val för mig, hoppas att dom blir bra.Jag måste nog revidera min uppskattning på vikten då jag tidigare har uppskattat vikten till 5kg plus/minus några kilon, den mer exakta vikten ligger nog på 4kg plus/minus några kilon.

Kul att korkbeläggen mot kolfiber nyper bättre än vanliga mot aluminium. Kan behövas på mallis då jag är rejält feg. Skönt att ha bra bromsar då!

Tjingeling.

Kommentarer

Anonym sa…
Snygg, men 4 +/- några kilon, kan bli allt mellan 2 och 8 kg!
Velonavia sa…
Snygg. Lite kolfiber-hoj a´la 2002, på ett bra sätt;-P. Nu är ju alla cyklar lackade, då skulle karbånet synas.

Vad är det för grupp? Centaur?
Bruse, jag har ingen aning om vad den väger men den borde i alla fall vara under 8kg nu med dessa hjul. Kapade ca 600gr roterande vikt gentemot de andra hjulen/däcken.

Magnus, hade först funderingar på att lacka den då jag inte gillar den där kolfiberfinishen men det blev för jobbigt och sen är det ju ett riktigt budgetbygge, har lagt ut ca 16 000:- inkl två hjulpar på den. Gruppen är Veloce, fick den hemskickad från merlin för 2 600:-, sjukt billigt.
Anonym sa…
Du får väl väga den!
Snyggt (även om jag inte gillar celeste)! Grattis! :) Nu kan du få bygga ihop min lyxplasthoj. ;)

Har inte hängt med i svängarna, betyder det här att ditt nyårslöfte om inga cykelköp under 2010 har spruckit eller ej?
Tobbe, färgen valde jag mest för att det irriterar en del människor. Har nya klibbor på gång med ett annat typsnitt och färg. Ska bara bestämma om jag ska färgmatcha fälgarna.

Jag lovade att inte bygga någon ny cykel 2010 och jag (GurraG) har bara byggt ett par hjul än så länge...
Anonym sa…
När ska du börja cykla på riktigt då Johan? Cykeln har vi ju sett nu.....

:)

//Anonym mobbare
Vit styrlinda är tufft.
Nypan sa…
Hjulen blev ju riktigt fräsiga!
Hela hojen ser ju rätt fräsig ut nu, speciellt med dom pedalerna ;-)
Välkommen in i det tuffa sällskapet.
Unknown sa…
Grattis! =)

Ser grum ut!
Erika sa…
E jag virrig eller har inte du skrivit här någonstans att du INTE ska köpa någon ny cykel det här året??? Hmmm där kom jag nog på dig va?

Populära inlägg i den här bloggen

Ikväll smäller det!

Nu är det slut på snusket, speciellt för Atle som har haft en fantastisk vila i vintras ty ikväll så kommer mjölksyran som ett brev på posten. Alltså när posten fortfarande delade ut brev som kom fram.

Keps Cup #1

Hallå alla miljoner följare... Long time no see!! Igår hojade Hanna, Mange, John och jag (och jättemånga andra med såklart) årets första Keps Cup för Specialized Concept Store CK. Foto: Åsa Larsson Att hoja för ett lag där vi är fler än bara jag som hojar annat än BMX känns jätteroligt, att jag sen får representera min lbs gör ju inte saken sämre.  Igår sken solen på alla deltagare, publiken stod som en mur byggd av Trump runt hela banan och var i extas, en ren publikfest helt enkelt.  Själva loppet då? Jo, vi som stod och snackade strunt medan Oscar Ekman pratade i en megafon en mil bort kanske inte lyssnade så bra som vi borde ha gjort så Hanna, Mange och jag startade sist, jag menar verkligen helt sist av alla. Den enda som var bakom oss var en skällande hund som fick spelet av alla kompisar i lycra som hen bara ville älska mest av allt i hela världen. John verkade ha det här med tävlingsvana inne och stod typ längst fram. Foto: Åsa Larsson Banan börjar med världens l

Nytt år, nytt lag....

Ja, inte när det  kommer till BMX såklart. Men jag har fått äran/möjligheten/chansen att hoja för klubben med jordens längsta hashtag under 2017, nämligen #SpecializedConceptStoreCykelKlubb när det kommer till MTB, CX och Racer. Stay tuned så kanske det kommer upp något här. Annars är ett hett tips att kolla in på https://cykeltokig.se/ för löpande rapporter. Yey!!