Fortsätt till huvudinnehåll

Gärdescrossen

Idag gick tävling #1 i Stockholmscupen i cyclocross av stapeln, den beryktade Gärdescrossen som höll till ute på Gärdet, bara ett stenkast från Kaknästornet.

Då jag har lyckats med att närvara på ETT träningstillfälle i Sköndal i år var mina förhoppningar satta till någon slags bottenplacering.

Med över 100 anmälda i diverse klasser (knatte, junior, pendlar och tävlingsklass) var det som gjort för en succédag i idrottsstaden Stockholm. Men tydligen så var det något Triathlonlopp inne i Gamla Stan som drog en del publik oxå. Nåväl, inte mer än rätt att Stockholmspubliken hade två evenemang att välja mellan.

Jobbigt!

Atle körde juniorklass (8-15 år) trots sin ringa ålder av 7 år och kom föga oväntat sist. Han blev naturligtvis (som vanligt) helt knäckt men efter en bulle och cola så kändes det lite bättre. Han tyckte att BMX (där han är rätt duktig i sin årskull) så klart är MYCKET roligare.

I tävlingsklasserna var det ett rätt stort startfält med ca 40 startande. Succéklubben CKCX hade nio startande, alla i gubbklassen Herrveteran:

  • Viktor
  • Fredrich
  • Ivar
  • Peter
  • Magnus
  • Jonas
  • Adrian
  • Birjer
  • Och så jag då
Våran egen Björn hade tillsammans med Hasse roddat ihop hela arrangemanget, som måste ses som en oerhörd succé såhär i efterhand.

Jag ska Aquaseala ALLA mina däck framöver. Ingen funktionell skillnad men ack så fult.

Hur gick tävlingen då? Jodå, tackar som frågar. Jag lyckades väl med målet att knipa en bottenplacering (prel 22 av 27 i gubbklassen) men det viktigaste var att jag inte vurpade och sträckte någonting.

Benen var trötta, bromsarna verkningslösa och det tillsammans med en överdriven försiktighet i kurvorna så känner jag mig rätt nöjd i alla fall. Men jag måste försöka hitta några tillfällen att träna cyclocross. Även fast jag antagligen inte kommer placera mig direkt högre upp så kommer det nog kännas lite bättre.

Gubben kom i mål till slut i alla fall!

Det är ju så kul det här.

Alla bilder är snodda från CKCX egna Andreas NYStröm

Och vill ni veta mer om Stockholmscupen så finns informationen på http://cykelcup.com
Kommentarer

Cosmo Kramer sa…
22 av 27, är det därför cykeln är till salu? :)
Magnus A sa…
Snygga bilder och vilken uppslutning från SUCCEKLUBBEN CKCX!

I think this is the beginning och a beautiful CX season som gubben sa.

Populära inlägg i den här bloggen

Ikväll smäller det!

Nu är det slut på snusket, speciellt för Atle som har haft en fantastisk vila i vintras ty ikväll så kommer mjölksyran som ett brev på posten. Alltså när posten fortfarande delade ut brev som kom fram.

Nytt år, nytt lag....

Ja, inte när det  kommer till BMX såklart. Men jag har fått äran/möjligheten/chansen att hoja för klubben med jordens längsta hashtag under 2017, nämligen #SpecializedConceptStoreCykelKlubb när det kommer till MTB, CX och Racer. Stay tuned så kanske det kommer upp något här. Annars är ett hett tips att kolla in på https://cykeltokig.se/ för löpande rapporter.

Yey!!

Årets snackis

Var väl ute på en snacktemporunda med Mange, Ivar och Björn idag. Vi fick även finbesök av Niclas och Daniel som hakade på fram till Brandbergen.
Då det var första rundan sen Velothon Stockholm som jag hojade mer än 45km så blev benen efter ett par timmar lite sega och härliga, snacktempot till trots. Men att ha lite sega ben är inget som stör mig, det som verkligen sög åsnepung var min axel. 
Den första timmen kändes den ok, den andra rätt trött och under den tredje timmen så gjorde axeln så sjukt ont att det strålade ner till handen. Ironin i att jag pyntade 2300:- till Agilokliniken för att faktiskt bli sämre är ju inte att leka med. 

Men som tur är så har Tobias på Access Rehab en plan för den, nu när ultraljudet visade att det inte alls var någon skada i axeln, vilket gjorde att stötvågsbehandlingen bara irriterade muskelfästena och gjorde allt värre. Men det som är gjort är gjort, nu är det bara att se framåt men jag börjar bli lite trött på att ha ont någonstans efter tre år. Men …