Fortsätt till huvudinnehåll

Gärdescrossen

Idag gick tävling #1 i Stockholmscupen i cyclocross av stapeln, den beryktade Gärdescrossen som höll till ute på Gärdet, bara ett stenkast från Kaknästornet.

Då jag har lyckats med att närvara på ETT träningstillfälle i Sköndal i år var mina förhoppningar satta till någon slags bottenplacering.

Med över 100 anmälda i diverse klasser (knatte, junior, pendlar och tävlingsklass) var det som gjort för en succédag i idrottsstaden Stockholm. Men tydligen så var det något Triathlonlopp inne i Gamla Stan som drog en del publik oxå. Nåväl, inte mer än rätt att Stockholmspubliken hade två evenemang att välja mellan.

Jobbigt!

Atle körde juniorklass (8-15 år) trots sin ringa ålder av 7 år och kom föga oväntat sist. Han blev naturligtvis (som vanligt) helt knäckt men efter en bulle och cola så kändes det lite bättre. Han tyckte att BMX (där han är rätt duktig i sin årskull) så klart är MYCKET roligare.

I tävlingsklasserna var det ett rätt stort startfält med ca 40 startande. Succéklubben CKCX hade nio startande, alla i gubbklassen Herrveteran:

  • Viktor
  • Fredrich
  • Ivar
  • Peter
  • Magnus
  • Jonas
  • Adrian
  • Birjer
  • Och så jag då
Våran egen Björn hade tillsammans med Hasse roddat ihop hela arrangemanget, som måste ses som en oerhörd succé såhär i efterhand.

Jag ska Aquaseala ALLA mina däck framöver. Ingen funktionell skillnad men ack så fult.

Hur gick tävlingen då? Jodå, tackar som frågar. Jag lyckades väl med målet att knipa en bottenplacering (prel 22 av 27 i gubbklassen) men det viktigaste var att jag inte vurpade och sträckte någonting.

Benen var trötta, bromsarna verkningslösa och det tillsammans med en överdriven försiktighet i kurvorna så känner jag mig rätt nöjd i alla fall. Men jag måste försöka hitta några tillfällen att träna cyclocross. Även fast jag antagligen inte kommer placera mig direkt högre upp så kommer det nog kännas lite bättre.

Gubben kom i mål till slut i alla fall!

Det är ju så kul det här.

Alla bilder är snodda från CKCX egna Andreas NYStröm

Och vill ni veta mer om Stockholmscupen så finns informationen på http://cykelcup.com
Kommentarer

Cosmo Kramer sa…
22 av 27, är det därför cykeln är till salu? :)
Magnus A sa…
Snygga bilder och vilken uppslutning från SUCCEKLUBBEN CKCX!

I think this is the beginning och a beautiful CX season som gubben sa.

Populära inlägg i den här bloggen

Ikväll smäller det!

Nu är det slut på snusket, speciellt för Atle som har haft en fantastisk vila i vintras ty ikväll så kommer mjölksyran som ett brev på posten. Alltså när posten fortfarande delade ut brev som kom fram.

Snabbrecension av fulcrossen.

Ikväll hjälpte jag Stefan och Birgitta med den stadsorientering för cyklister som dom hade anordnat. Då min Peregrine blev helt (ja, nästan i alla fall) klar först idag valde jag att ta den de få kilometer det är bort till Tantogatan där vi skulle träffas och hålla till.

Innan dagens lilla tur hade jag bara suttit lite på den, känt hur den funkade nere i källaren men inte mer, så ikväll var det dags att testa den i det element som den skall användas i, om så än bara i ca 30 minuter totalt.

Redan på Hammarby Allé tyckte jag att styrstammen var i längsta laget. En 120mm stam på en 560mm lång ram "skulle" vara bra för min längd men jag tyckte att den nog kunde kortas lite. Ska dock ge den ett par turer till innan jag gör något impulsköp. Att sadeln var för hög skulle lätt fixas när jag kom fram. Tänk att jag valde mellan denna storlek och en storlek större, hade jag valt den större modellen hade jag i detta skede antagligen varit vansinnig. Min Paké är bara 10mm kortare i overall…

Hjärtinfarkt och Afasi

Min mamma fick en massiv hjärtinfarkt förra lördagen. Beskedet fick jag på Nybrokajen efter en utflykt med ett par RIB-båtar under Frasses svensexa. Det blev ett litet antiklimax resten av dagen kan man väl säga.

Så här skriver wikipedia om hjärtinfarkt:
Hjärtinfarkt (även känt som hjärtattack) innebär förlust av hjärtmuskelceller orsakad av långvarig syrebrist (ischemi). Hjärtinfarkt kan beskrivas antingen i termer av vilken anatomisk del av hjärtat som drabbas, till exempel en bakväggs- eller framväggsinfarkt, i termer av hur stor del av hjärtmuskelväggen som dör, transmural eller subendokardiell infarkt, eller i termer av vad EKG visar; ST-höjningsinfarkt, icke ST-höjningsinfarkt och Q-vågsinfarkt. Den dominerande orsaken till hjärtinfarkt är att ett aterosklerotiskt plack, en inlagring av fett i kärlväggen, går sönder. När blodet kommer i kontakt med dess innehåll, levrar det sig inne i kärlet och förhindrar blodflödet.

Efter att ha fått både bra och riktigt mörka besked under veckan…