Fortsätt till huvudinnehåll

Griekencross och promovideo till cxsm

Öde fält 08.00 en oktobermorgon!

Medan jag inväntar googles dödande av domänen så jag kan flytta allt till WP så får jag väl skriva något här...

Igår var det Kompiscross i Hellas istället för Stora Skuggan, det bjöds på Griekencross, deltävling fem i den anrika kompiscrosscupen.

Om vi bara kunde få markägaren att förstå att cyclocross är en större internationell angelägenhet än fotbollsgolf så vore ju det området helt perfekt för att ha en cx-bana konstant. Stora ängar som är tungtrampade och nog blir leriga när årstiden kräver och som kan nyttjas till flera km bana om man så vill, en sandstrand som skulle kunna fixas till och lite skogskänning på en del av banan. Att kunna ha en bana som alternativ till Sköndal vore ju fantastiskt men jag antar att fotbollsgolf är en alltför stor sport så det kan vi väl endast drömma om.

Jag som vaknade med halsont valde att ta bilen dit och agera hjälpreda med banläggningen, tidtagare och officiell fotograf istället för att trampa så att pulsen skenade iväg. Med en far som har haft hjärtmuskelinflammation är jag oerhört feg när det kommer till halsont och träning.

Jag kom dit lite innan åtta och var först på plats. Synen jag möttes av när jag kom fram till fältet var nästan magisk. Nog för att sommaren är härlig men en vacker höstmorgon går inte av för hackor det heller.

Snart kom Hasse cyklandes med en massa pinnar och band och strax efter det så kom Ivar och Björn oxå.

Det tog väl en halvtimme att fixa till banan och efter 20 minuter började Hasse gnälla över bristen på fika så vi rappade på och avnjöt snart kaffe och Ältabakade Ivarbullar.
Björn går igenom UCI's reglemente innan start!

Tävlingen skulle bjuda på 35 minuters race +1 varv och startfältet var uppe i ca 45 pers. Björn gick genom UCI-reglerna, jag sa att det typ var 10 sekunder-ish till start, Robin hade synpunkter på det som jag struntade i och strax efter det så var fältet iväg.

Micke Flockhart vann och Hasse Mård kom tvåa. Efter en krasch på bron innan mål kom Damien i mål med vad som såg ut som ett skevt framhjul men det var nog bara punka som tur var och sen så fylldes det snabbt på med folk. Magnus sköt bakdäcket, Anders vurpade in i en stolpe och Peffen kom 20 minuter för sent. Lisa som har tränats av Peffen kom i mål som 19:e man (kvinna), vilket får anses vara grymt då hon blev varvad i racet innan. Peffen har ju några veckor på sig att få henne till ett cx-proffs, vilket inte borde vara några problem.

Mina bilder hittar ni --> http://www.flickr.com/photos/76714374@N05/

Och på tal om CX-SM så är your truly med på en liten härlig filmsnutt som ska promota spektaklet. Sprid ordet till alla så att alla vet om att alla måste komma!

Kolla in det gaddade benet!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ikväll smäller det!

Nu är det slut på snusket, speciellt för Atle som har haft en fantastisk vila i vintras ty ikväll så kommer mjölksyran som ett brev på posten. Alltså när posten fortfarande delade ut brev som kom fram.

Keps Cup #1

Hallå alla miljoner följare... Long time no see!! Igår hojade Hanna, Mange, John och jag (och jättemånga andra med såklart) årets första Keps Cup för Specialized Concept Store CK. Foto: Åsa Larsson Att hoja för ett lag där vi är fler än bara jag som hojar annat än BMX känns jätteroligt, att jag sen får representera min lbs gör ju inte saken sämre.  Igår sken solen på alla deltagare, publiken stod som en mur byggd av Trump runt hela banan och var i extas, en ren publikfest helt enkelt.  Själva loppet då? Jo, vi som stod och snackade strunt medan Oscar Ekman pratade i en megafon en mil bort kanske inte lyssnade så bra som vi borde ha gjort så Hanna, Mange och jag startade sist, jag menar verkligen helt sist av alla. Den enda som var bakom oss var en skällande hund som fick spelet av alla kompisar i lycra som hen bara ville älska mest av allt i hela världen. John verkade ha det här med tävlingsvana inne och stod typ längst fram. Foto: Åsa Larsson Banan börjar med världens l

Nytt år, nytt lag....

Ja, inte när det  kommer till BMX såklart. Men jag har fått äran/möjligheten/chansen att hoja för klubben med jordens längsta hashtag under 2017, nämligen #SpecializedConceptStoreCykelKlubb när det kommer till MTB, CX och Racer. Stay tuned så kanske det kommer upp något här. Annars är ett hett tips att kolla in på https://cykeltokig.se/ för löpande rapporter. Yey!!