Fortsätt till huvudinnehåll

Sammanfattning av cykelåret 2011

Eftersom alla kända bloggare skriver av sig och summerar sitt år tänkte jag väl inte vara sämre!

Jag har ju, till skillnad från en massa andra personerhaft lite flummigare mål. Något som passar mig bra då jag inte har några egentliga ambitioner med cyklingen förutom att bli bättre och att det ska vara kul.

När man sitter och tänker tillbaks på året känns allt som en dimma, men ungefär så här kommer jag ihåg 2011:

Cyklingen
Cykelåret började redan den andra Januari. Vintern bjöd på en hel del snö vilket gjorde att jag totalt struntade i att hoja MTB och körde CX till 100%, vilket blev lite kallt dagar när det var -17° ute.

Harvade på med min CX och dubbdäck rätt bra under våren vilket resulterade i att jag faktiskt var i rätt hyfsad form när "säsongen" började. Det lönar sig tydligen att inte bara vila!!

Hojade runt Mälaren några gånger, både privat men även på motionsloppet Mälaren Runt, något som gjorde att jag fick lite mersmak för långcykling.

Brände av Nynäshamn - Hem fem ggr under 2011. Jag gillar verkligen att hoja grusvägar långt ifrån bilar och annat skit.

Lyckades att ta mig upp till både Col 'd Izoard och Alpe 'd Huez under vår alpvecka och avslutade den med att kolla på TdF live i en sluttning i Col du Lautaret.

Atle fick en 16" Islabike och vi tog en del härliga turer i Sicklaskiftet tillsammans. 

Fick mersmak på att hoja cyclocross på riktigt. Tyvärr funkar det inte alltid att hoja på alla utsatta tider (Kompiscross) med barn men till nästa år ska jag planera lite bättre.

Har även börjat köra intervaller i källaren, trist med effektivt för en gubbe. Sent ska syndaren vakna!

Shoppandet
Köpte mig en Cannondale CAAD10, en Specialized Stumpjumper Comp 29er och en Specialized Crux ram under 2011. Tar det lite lugnt under 2012 och satsar på lite uppgraderingar istället.

Viktnedgången
Fick någon idé i mellandagarna 2010 att jag skulle testa och se om jag kunde gå ner till 80kg, något jag fixade på ca fyra månader. Har faktiskt lyckats hålla vikten med och tur är väl det för alla gamla kläder är borta.

Klubbytet
Blev under hösten invald i succéklubben KBCK, något jag naturligtvis är oerhört glad över. I den klubben kan allt bara sluta i succé.

+ ANNAT

Förutom allt ovan har jag naturligtvis harvat runt på både stigar, grus och asfalt med en massa härliga cykelkompisar på olika platser i Sverige. Tack alla fantastiska vänner för ett superbt cykelår!

2012 kommer bli det bästa cykelåret någonsin!!


Kommentarer

Nypan sa…
Härligt!
Klubbytet är nog det bästa du gjort och varmt välkommen i sällskapet.

/N
Ja, det kändes störst faktiskt!! 2012 kan inget gå fel!!
STIZZE sa…
Tack själv Johan, det har varit ett härligt cykelår! :)
Låter som ett fantastiskt år! :)

Populära inlägg i den här bloggen

Ikväll smäller det!

Nu är det slut på snusket, speciellt för Atle som har haft en fantastisk vila i vintras ty ikväll så kommer mjölksyran som ett brev på posten. Alltså när posten fortfarande delade ut brev som kom fram.

När verkligheten kom ifatt en som en käftsmäll

Idag begravdes min mamma.
Ända sen hon gick bort den 7:e augusti har det liksom inte känts verkligt. En känsla som försvann redan i natt då jag vaknade med en huvudvärk samt Atle som stod vid sängen och ville ligga lite bredvid sin pappa och sparka honom i huvudet sin vana trogen.

När jag väl kom in i kyrkan (vi blev lite sena på grund av stressmage och ett behov av att fylla tanken med bensin) så kändes det........ Ja, jag vet inte vad det kändes som? Att det var min mamma som låg i kistan? Jag vet inte.....

Ceremonin var enkel, exakt som mamma skulle ha velat ha den men ändå jättefin. Som tur är var Atle med och ungar har en förmåga att ta saker för vad dom är så han kom fram till mig och ville sitta i mitt knä, han gick och tittade på ljusen som stod bredvid kistan och när vi hade sjungit färdigt "Härlig är jorden" applåderade han och då skrattade till och med pappa.

Verkligheten kom ikapp mig när det var dags att ta ett sista adjö framme vid kistan. Magen knöt sig och jag kä…

Nytt år, nytt lag....

Ja, inte när det  kommer till BMX såklart. Men jag har fått äran/möjligheten/chansen att hoja för klubben med jordens längsta hashtag under 2017, nämligen #SpecializedConceptStoreCykelKlubb när det kommer till MTB, CX och Racer. Stay tuned så kanske det kommer upp något här. Annars är ett hett tips att kolla in på https://cykeltokig.se/ för löpande rapporter.

Yey!!