Fortsätt till huvudinnehåll

Sammanfattning av cykelåret 2011

Eftersom alla kända bloggare skriver av sig och summerar sitt år tänkte jag väl inte vara sämre!

Jag har ju, till skillnad från en massa andra personerhaft lite flummigare mål. Något som passar mig bra då jag inte har några egentliga ambitioner med cyklingen förutom att bli bättre och att det ska vara kul.

När man sitter och tänker tillbaks på året känns allt som en dimma, men ungefär så här kommer jag ihåg 2011:

Cyklingen
Cykelåret började redan den andra Januari. Vintern bjöd på en hel del snö vilket gjorde att jag totalt struntade i att hoja MTB och körde CX till 100%, vilket blev lite kallt dagar när det var -17° ute.

Harvade på med min CX och dubbdäck rätt bra under våren vilket resulterade i att jag faktiskt var i rätt hyfsad form när "säsongen" började. Det lönar sig tydligen att inte bara vila!!

Hojade runt Mälaren några gånger, både privat men även på motionsloppet Mälaren Runt, något som gjorde att jag fick lite mersmak för långcykling.

Brände av Nynäshamn - Hem fem ggr under 2011. Jag gillar verkligen att hoja grusvägar långt ifrån bilar och annat skit.

Lyckades att ta mig upp till både Col 'd Izoard och Alpe 'd Huez under vår alpvecka och avslutade den med att kolla på TdF live i en sluttning i Col du Lautaret.

Atle fick en 16" Islabike och vi tog en del härliga turer i Sicklaskiftet tillsammans. 

Fick mersmak på att hoja cyclocross på riktigt. Tyvärr funkar det inte alltid att hoja på alla utsatta tider (Kompiscross) med barn men till nästa år ska jag planera lite bättre.

Har även börjat köra intervaller i källaren, trist med effektivt för en gubbe. Sent ska syndaren vakna!

Shoppandet
Köpte mig en Cannondale CAAD10, en Specialized Stumpjumper Comp 29er och en Specialized Crux ram under 2011. Tar det lite lugnt under 2012 och satsar på lite uppgraderingar istället.

Viktnedgången
Fick någon idé i mellandagarna 2010 att jag skulle testa och se om jag kunde gå ner till 80kg, något jag fixade på ca fyra månader. Har faktiskt lyckats hålla vikten med och tur är väl det för alla gamla kläder är borta.

Klubbytet
Blev under hösten invald i succéklubben KBCK, något jag naturligtvis är oerhört glad över. I den klubben kan allt bara sluta i succé.

+ ANNAT

Förutom allt ovan har jag naturligtvis harvat runt på både stigar, grus och asfalt med en massa härliga cykelkompisar på olika platser i Sverige. Tack alla fantastiska vänner för ett superbt cykelår!

2012 kommer bli det bästa cykelåret någonsin!!


Kommentarer

Nypan sa…
Härligt!
Klubbytet är nog det bästa du gjort och varmt välkommen i sällskapet.

/N
Ja, det kändes störst faktiskt!! 2012 kan inget gå fel!!
STIZZE sa…
Tack själv Johan, det har varit ett härligt cykelår! :)
Låter som ett fantastiskt år! :)

Populära inlägg i den här bloggen

Ikväll smäller det!

Nu är det slut på snusket, speciellt för Atle som har haft en fantastisk vila i vintras ty ikväll så kommer mjölksyran som ett brev på posten. Alltså när posten fortfarande delade ut brev som kom fram.

Keps Cup #1

Hallå alla miljoner följare... Long time no see!!

Igår hojade Hanna, Mange, John och jag (och jättemånga andra med såklart) årets första Keps Cup för Specialized Concept Store CK.
Att hoja för ett lag där vi är fler än bara jag som hojar annat än BMX känns jätteroligt, att jag sen får representera min lbs gör ju inte saken sämre. 
Igår sken solen på alla deltagare, publiken stod som en mur byggd av Trump runt hela banan och var i extas, en ren publikfest helt enkelt. 

Själva loppet då? Jo, vi som stod och snackade strunt medan Oscar Ekman pratade i en megafon en mil bort kanske inte lyssnade så bra som vi borde ha gjort så Hanna, Mange och jag startade sist, jag menar verkligen helt sist av alla. Den enda som var bakom oss var en skällande hund som fick spelet av alla kompisar i lycra som hen bara ville älska mest av allt i hela världen. John verkade ha det här med tävlingsvana inne och stod typ längst fram.
Banan börjar med världens längsta uppförsbacke, sen en helt livsfarlig sektion ner…

Summering av CX-året

Förra året tränade jag som satan.. Så pass mycket att jag ruttnade på all cykling lagom till att CX-Cupen skulle börja.

I år har jag mest lallat omkring på en BMX och har således hojat alla tävlingar i årets CX-Cup, förutom när Atle fyllde år och när jag fick ont i knät i Malmö. Och typ någon mer som jag inte kommer ihåg varför jag missade.

Slutsats? Skippa träningen så blir allt roligare!!