Fortsätt till huvudinnehåll

Fredagsmys


Hade först tänkt ta ut racern på premiärturen men såg att det satt ett blått inomhusdäck på bak så jag tog crossen istället. Kanske dags att slänga på GP4000 även bak på racern snart.

Mirja hade tantkväll hemma och jag var helt enkelt för sugen på en tur kontra att sitta hos någon gubbe och uggla medan tjejerna pratade snusk så jag hoppade på hojen och drog söderöver.
 Kraglan...

Med crossen kändes det naturligt att börja rundan genom Erstavik för att sen fortsätta ner mot Vissvass och lite lerfält och som avslutning på den etappen lite tjälskadad väg ut mot Dalarövägen där jag tog mig en Bonkbreaker.
Uddby Gårdskafé var naturligtvis stängt..

Tog vägen genom Norrby tillbaks till civilisationen för att sen avsluta med Ältavägen hem till slutmålet, The Picts Bar där moules och amarillo intogs med njutning.
 Läckert...

Det här med att hoja på halvtaskiga vägar med crossen är kul, kanske för kul... Och ni, det här med fotokromatiska linser, varför har jag inte skaffat det innan?

Filmade lite med kameran med fast jag undrar varför. Landsvägskörning är ju måttligt spännande att kolla på... Nåväl, här är resultatet i alla fall.


Fredagsmys med LCF from Johan Andersson on Vimeo.

Nu får Patrik och gänget ta och slå upp dörrarna så jag kan köpa mig lite överprisad styrlinda till både crossen och racern.

Kommentarer

Bruse sa…
Musigt. Hur tog du dig förbi den väglösa delen vid Vissvass? Går eller cyklar?
Fikasvettot sa…
Ahh.. crotch shots.. nu är våren här.
Japp, nu är våren här med alla läckra bilder på mitt skrev.

Bruse, jag cyklade.
Bruse sa…
Sist jag var där gick det inte ens att cykla cx pga snön. Jag torr iofs jag tog fel åker.

Men gåre och cykla räcer där?
Däckmässigt sätt funkar det. Jag körde med 28mm's slicks och det funkade finfint. Men den blir säkert lite smutsig, om man nu bryr sig om det.

Populära inlägg i den här bloggen

Ikväll smäller det!

Nu är det slut på snusket, speciellt för Atle som har haft en fantastisk vila i vintras ty ikväll så kommer mjölksyran som ett brev på posten. Alltså när posten fortfarande delade ut brev som kom fram.

Årets snackis

Var väl ute på en snacktemporunda med Mange, Ivar och Björn idag. Vi fick även finbesök av Niclas och Daniel som hakade på fram till Brandbergen.
Då det var första rundan sen Velothon Stockholm som jag hojade mer än 45km så blev benen efter ett par timmar lite sega och härliga, snacktempot till trots. Men att ha lite sega ben är inget som stör mig, det som verkligen sög åsnepung var min axel. 
Den första timmen kändes den ok, den andra rätt trött och under den tredje timmen så gjorde axeln så sjukt ont att det strålade ner till handen. Ironin i att jag pyntade 2300:- till Agilokliniken för att faktiskt bli sämre är ju inte att leka med. 

Men som tur är så har Tobias på Access Rehab en plan för den, nu när ultraljudet visade att det inte alls var någon skada i axeln, vilket gjorde att stötvågsbehandlingen bara irriterade muskelfästena och gjorde allt värre. Men det som är gjort är gjort, nu är det bara att se framåt men jag börjar bli lite trött på att ha ont någonstans efter tre år. Men …

Snabbrecension av fulcrossen.

Ikväll hjälpte jag Stefan och Birgitta med den stadsorientering för cyklister som dom hade anordnat. Då min Peregrine blev helt (ja, nästan i alla fall) klar först idag valde jag att ta den de få kilometer det är bort till Tantogatan där vi skulle träffas och hålla till.

Innan dagens lilla tur hade jag bara suttit lite på den, känt hur den funkade nere i källaren men inte mer, så ikväll var det dags att testa den i det element som den skall användas i, om så än bara i ca 30 minuter totalt.

Redan på Hammarby Allé tyckte jag att styrstammen var i längsta laget. En 120mm stam på en 560mm lång ram "skulle" vara bra för min längd men jag tyckte att den nog kunde kortas lite. Ska dock ge den ett par turer till innan jag gör något impulsköp. Att sadeln var för hög skulle lätt fixas när jag kom fram. Tänk att jag valde mellan denna storlek och en storlek större, hade jag valt den större modellen hade jag i detta skede antagligen varit vansinnig. Min Paké är bara 10mm kortare i overall…