Fortsätt till huvudinnehåll

Rotmos med inslag av lera i solig vårskrud

Lördagen bjöd på ett härligt solsken, Erik hade uppmärksammat detta och bjöd in da gorillaz till en tur söderöver som skulle bjuda på både rötter i överflöd, kaffe inkl fika, solsken, lervälling och många glada miner.Posörhojen fick stå hemma, jag körde naturligtvis helstelt. Nästa gång blir det kanske något annat.Vi körde den klassiska Hellas - Handen (Sörmlandsleden 1 - 5 eller något liknande) och förväntningarna var stora på den sju man stora klungan och jag tror inte att någon blev besviken på varesig väder eller underlag, även fast sommarvärmen höll oss på halster.
Till skillnad från de inoljade landsvägsrävarna som kör samma typ av hojar så långt ögat kan nå bjuder stigcyklingen på en mer varierad utrustningsflora. Vårt lilla gäng innehöll en blandning av DH (Sunn Radical), AM (Santa Cruz Blur LT), Hellasvolvo (Commencal Meta 5.5), FS-SS (Salsa Dos Niner) samt helstela 29er's (Singular Swift/Kona Unit/Retrotec Boe Edition) och alla passade stigarna lika bra.Fram till Uddby Gård var det mestadels torra stigar och ganska lättåkt. Efter Uddby kommer det ett parti med rotmattor deluxe och sen Ahab, som Rikard gled nerför så lätt med sin helstela 29er, respekt för det. Henrik fastnade någonstans på sitt första försök men flög sedan ner på det andra försöket. Bara för att visa hur man gör.I och med att benen blev tröttare blev även leran mer påtaglig vilket var riktigt skönt, stigarna visade att dom fortfarande härskar över den lilla människan, något som ändras i sommar när allt är krispigt torrt.När vi gled in på Haninge station kände i alla fall mina ben att det räckte för denna dag. 42km på 5,5 timmar är ju inget svettotempo direkt men varför ska man hålla sånt? Det kan ju dom som gillar grusvägar göra, här är det stök och bröt som gäller, capisce!!

Naturligtvis var det folk ute och filmade i solskenet. Som vanligt är det demonregissören som har varit framme och kvaliteten blir ju därefter.


Vill man se den i HD finns den här.

Kommentarer

Hehe, det märks på filmen att du blev trött på slutet. Ahab ligger väl halvvägs och 95% av materialet är från första halvan. :)
Skoja inte. Dom här vårklassikerna tar ju kål på en. Du skulle ha varit med...

Populära inlägg i den här bloggen

Ikväll smäller det!

Nu är det slut på snusket, speciellt för Atle som har haft en fantastisk vila i vintras ty ikväll så kommer mjölksyran som ett brev på posten. Alltså när posten fortfarande delade ut brev som kom fram.

Keps Cup #1

Hallå alla miljoner följare... Long time no see!! Igår hojade Hanna, Mange, John och jag (och jättemånga andra med såklart) årets första Keps Cup för Specialized Concept Store CK. Foto: Åsa Larsson Att hoja för ett lag där vi är fler än bara jag som hojar annat än BMX känns jätteroligt, att jag sen får representera min lbs gör ju inte saken sämre.  Igår sken solen på alla deltagare, publiken stod som en mur byggd av Trump runt hela banan och var i extas, en ren publikfest helt enkelt.  Själva loppet då? Jo, vi som stod och snackade strunt medan Oscar Ekman pratade i en megafon en mil bort kanske inte lyssnade så bra som vi borde ha gjort så Hanna, Mange och jag startade sist, jag menar verkligen helt sist av alla. Den enda som var bakom oss var en skällande hund som fick spelet av alla kompisar i lycra som hen bara ville älska mest av allt i hela världen. John verkade ha det här med tävlingsvana inne och stod typ längst fram. Foto: Åsa Larsson Banan börjar med världens l

Nytt år, nytt lag....

Ja, inte när det  kommer till BMX såklart. Men jag har fått äran/möjligheten/chansen att hoja för klubben med jordens längsta hashtag under 2017, nämligen #SpecializedConceptStoreCykelKlubb när det kommer till MTB, CX och Racer. Stay tuned så kanske det kommer upp något här. Annars är ett hett tips att kolla in på https://cykeltokig.se/ för löpande rapporter. Yey!!