Fortsätt till huvudinnehåll

Mysdag med trista inslag.

Dagen börjades som vanligt med att 05.19 titta på Råttatouille för den 65433 gången. Vid sjutiden tog Mirja över och jag fick den där timmen som är så härlig. 08.30 satt vi på fiket (en satt och en annan sprang omkring och såg till att Atle inte sprang rakt ut i gatan) och tog en kaffe och macka.

Idag begravdes Angelicas farfar Lorentz. En krutgubbe som gick bort vid 91 års ålder och som kommer saknas av många.
Jag hade således tagit ledigt från jobbet för att kunna visa min respekt för honom.

När sen begravningen var över hämtade vi Atle i parken vid mormor och sen valde jag att göra det Atle gillar mest i hela världen, cykla med honom bakpå.

Atle är helt såld på att sitta bak i sin Hamax Siesta och peka på allt och alla som kommer i närheten samtidigt som han yttrar ordet 'dä' hela tiden.

Då Mirja skulle fixa ett kort till en jobbarpolares systerdotters student valde vi att ta en liten runda och bara softåka.
Redan efter en tre minuter mötte vi Magnus som hade varit ute och gjort Hellas osäkert och var på väg hem. Efter lite tjit-tjat med honom åkte vi så vidare.

Dagens tur gick:
  • Förbi Lilla Sickla, drottning Kristinas jaktslott en gång i tiden.
  • Förbi Marcuskyrkan i Björkhagen där mina föräldrar gifte sig en gång för länge sedan.
  • In vid Källbrinks IP med skogen bakom där jag friade till Mirja genom en två sidor lång dikt jag skrev.
  • Runt Bagarmossen på cykelvägar jag aldrig tidigare har kört.
  • Genom Kärrtorp där Mirja växte upp.
  • Förbi Hemmet för gamla där min mormor bodde sina sista år.
  • Genom Hammarbyhöjden där min mormor bodde mellan 1942 och 1998 och där min mor har växt upp.
  • Ner till Hammarby Sjöstad där vi nu bor.
Turen i sig är inte så lång men den hade blivit längre om inte Atle hade bitit sig själv i läppen i ett litet gupp. Efter det var det inte lika kul att sitta bak längre. Däremot så log han sitt finurliga leende när vi väl kom tillbaks så det var nog inte så farligt.

Dagar som dessa är det ju nästan brottsligt att sitta inne så lilla familjen valde att ta en picknick ut i det gröna (mellan lite hus hemmavid på en gräsmatta alltså). Atle tog fixien såklart.
Och när vi packade upp maten kom Birgitta och cyklade förbi men snabb som jag är kom jag inte ens på tanken att ropa på henne, och strax därefter kom Johnny och lika tyst förblev jag.

Maten intogs med bra aptit och sen var det dags att utforska de roliga trapporna nere vid kanalen ett tag innan det var dags att gå hem och göra kväll.

Förutom begravningen blev detta en helt superfin dag med bra väder och mycket tid med Atle. Att i sakta mak cykla genom Hammarbys omnejd är bland det bästa man kan göra. Inte lika utmanande som en skogstur men sådär övermysig.

Kommentarer

Jag tycker det där låter precis som vad du behöver (minus begravningen då...). Fina lata dagar med familjen är skiten för stressade själar.

Populära inlägg i den här bloggen

Ikväll smäller det!

Nu är det slut på snusket, speciellt för Atle som har haft en fantastisk vila i vintras ty ikväll så kommer mjölksyran som ett brev på posten. Alltså när posten fortfarande delade ut brev som kom fram.

Keps Cup #1

Hallå alla miljoner följare... Long time no see!! Igår hojade Hanna, Mange, John och jag (och jättemånga andra med såklart) årets första Keps Cup för Specialized Concept Store CK. Foto: Åsa Larsson Att hoja för ett lag där vi är fler än bara jag som hojar annat än BMX känns jätteroligt, att jag sen får representera min lbs gör ju inte saken sämre.  Igår sken solen på alla deltagare, publiken stod som en mur byggd av Trump runt hela banan och var i extas, en ren publikfest helt enkelt.  Själva loppet då? Jo, vi som stod och snackade strunt medan Oscar Ekman pratade i en megafon en mil bort kanske inte lyssnade så bra som vi borde ha gjort så Hanna, Mange och jag startade sist, jag menar verkligen helt sist av alla. Den enda som var bakom oss var en skällande hund som fick spelet av alla kompisar i lycra som hen bara ville älska mest av allt i hela världen. John verkade ha det här med tävlingsvana inne och stod typ längst fram. Foto: Åsa Larsson Banan börjar med världens l

Nytt år, nytt lag....

Ja, inte när det  kommer till BMX såklart. Men jag har fått äran/möjligheten/chansen att hoja för klubben med jordens längsta hashtag under 2017, nämligen #SpecializedConceptStoreCykelKlubb när det kommer till MTB, CX och Racer. Stay tuned så kanske det kommer upp något här. Annars är ett hett tips att kolla in på https://cykeltokig.se/ för löpande rapporter. Yey!!