Fortsätt till huvudinnehåll

Lyckan med en ny cykel

Cyklade i tisdags kväll med Christopher och hans nya Yeti. Stolt som en tupp var han över den, vilket klart är förståeligt.
Väldigt fin, lite ovanlig ram (med svenska mått) med 150mm slag bak, fin geometri och rejält lätt.
På grund av olika anledningar (rejäl vurpa) hade han inte sitt vanliga bakhjul utan fick ta det som i normala fall sitter på hans vintercykel. Tre punkor senare skrattade vi lite åt det och inför dagens tur skämtades det friskt över hans tidigare situation.
Dagen till ära hade hans vanliga bakhjul blivit fixat och ryggsäcken var proppfull med slangar.

I en liten brant uppför, som C skulle klara vilken dag som helst med ögonbindel fastnade han och ena pedalen pajade. Lite senare knäckte han bakväxelörat och lyckan var total.
Kan man verkligen ha sådant oflyt på de två första turerna med sin nya fincykel? Fast någon punka blev det ju inte.

Kommentarer

Thomas sa…
Han lyckades iaf cykla i mer än 10 minuter... Däremot måste det kännas väldigt tråkigt att hinna pajja så mycket på en ny cykel på så kort tid :-/
Jag vet... Tänkte faktiskt skriva något om vad du råkade ut för men kom inte på något fyndigt. Hans otur kan man ju åtminstone skratta lite åt
lundatok sa…
Fifan! Inget integrerat öra på hojjen hoppas jag?

När det kommer till växelöron får man nog nästan köpa två i taget... :P Det gör jag iaf!

Populära inlägg i den här bloggen

Ikväll smäller det!

Nu är det slut på snusket, speciellt för Atle som har haft en fantastisk vila i vintras ty ikväll så kommer mjölksyran som ett brev på posten. Alltså när posten fortfarande delade ut brev som kom fram.

Summering av BMX-cuperna

Hej!

Jag har hojat BMX i både Swecup, Utmanarcup, Upplandscup och Svealandscup med Atle. Snart är det dags för CX-Cupen.

Återkommer med fullständig rapport från den med.


Hjärtinfarkt och Afasi

Min mamma fick en massiv hjärtinfarkt förra lördagen. Beskedet fick jag på Nybrokajen efter en utflykt med ett par RIB-båtar under Frasses svensexa. Det blev ett litet antiklimax resten av dagen kan man väl säga.

Så här skriver wikipedia om hjärtinfarkt:
Hjärtinfarkt (även känt som hjärtattack) innebär förlust av hjärtmuskelceller orsakad av långvarig syrebrist (ischemi). Hjärtinfarkt kan beskrivas antingen i termer av vilken anatomisk del av hjärtat som drabbas, till exempel en bakväggs- eller framväggsinfarkt, i termer av hur stor del av hjärtmuskelväggen som dör, transmural eller subendokardiell infarkt, eller i termer av vad EKG visar; ST-höjningsinfarkt, icke ST-höjningsinfarkt och Q-vågsinfarkt. Den dominerande orsaken till hjärtinfarkt är att ett aterosklerotiskt plack, en inlagring av fett i kärlväggen, går sönder. När blodet kommer i kontakt med dess innehåll, levrar det sig inne i kärlet och förhindrar blodflödet.

Efter att ha fått både bra och riktigt mörka besked under veckan…