Fortsätt till huvudinnehåll

Den långa misärfärden

Måste väl skriva något längre inlägg om resan till Belgien, trots att jag verkligen inte är överförtjust av långa blogginlägg.

MEN....

Det började med att vi landade, blev hämtade med bussar och checkade in på hotellet. Vidare till någon tennisklubb??? där vi fick middag, en sjukt bra pasta och ett par Filou för att skölja ner krubbet.
Lejonet från Flandern!
Sen kom han, De Leeuw van Vlaanderen och välsignade oss med sin närvaro. Det var faktiskt inte förrän under dagarna vi var där som jag insåg hur sjukt stor han är i Belgien.

Nåväl, det var ju kul att tjabba lite med honom och han blev ju sjukt impad över att vi delade samma förnamn och märke på hoj!

Vaknade med pannknack. De där Filouerna kanske inte var så sjukt smarta ändå? Nåväl, ett par treo och frulle så försvann den till slut.
Hur pr0 kan det bli?
Första dagen skulle vi hoja 60km, in i Frankrike och sen hoja de nio sista sektionerna av l'enfer du Nord inkl ett varv inne på velodromen.

Vi drog iväg från hotellet med MC-eskort!! Japp ni hörde rätt. Tre gubbar med varsin fläskbåge stoppade upp trafiken i rondeller, korsningar, you name it. Vi kunde bara hoja på som värsta proffsen.
Föda innan pavén.
I någon liten by fick vi lite mackor och lite vatten och sen körde vi dem i följande ordning:

  • Pont-Thibaut to Ennevelin
  • Templeuve (Moulin-de-Vertain)
  • Cysoing to Bourghelles
  • Bourghelles to Wannehain
  • Camphin-en-Pévèle
  • Carrefour de l’Arbre
  • Gruson
  • Willems to Hem
  • Roubaix
Och trots att det hade regnat så klarade vi oss alla utan en endaste vurpa! Sjukt pr0!
Min kille!
Väl inne på velodromen blev det fanfar och sen gick vi till duscharna. Väl hemma så stoppade vi våra Garmins på 160km. Middag inkl ett par Duvel och sen hopp ner i bingen.
Hela glada gänget!
Andra dagen, det vill säga första dagen med misärväder, men inget i jämförelse med den tredje dagen, så hojade vi till Oudenaarde och fikade lite med Robin och hans gäng. Vi = Magnus, Jonas, Emil och jag.
Homage au Koppenberg!
De andra vände antingen vid foten av Koppenberg eller körde de sista pavéklättringarna på RVV. Alltså de som inte skulle hoja RVV dagen efter.
Någonstans vid foten av Koppenberg!
Fikat satt som en smäck och det blev sammanlagt rätt exakt 100km på Garminen. Middag inkl ett par Duvel och sen hopp ner i bingen.


Tredje dagen, misärdagen. Dagen jag aldrig hade hojat om jag var hemma. Det började regna redan innan vi kom Oudenaarde. Sjuk tur att vi (Magnus, Jonas och jag) hade bestämt oss för att hoja mellanvarianten (Magnus och jag hojade långa 2012 och är således redan "flandriens") av loppet på 127km. Kalle, aka caféägaren från NOFO hojade korta på 71km då han hade varit risig flera dagar redan. Smart val!
Fortfarande vid gott mod!
Det var bajsväder och jag hatade stora delar av dagen. Ironin i att solen kom fram när vi hade typ 10km, sug på den.
Nåväl, vi kom i mål i alla fall och mötte upp Kalle innan vi fick skjuts tillbaks till hotellet av Andrew.
Både Duvel och Westmalle Tripel till middagen. Det var vi värda! 
Efter målgång!
Sjuk kudos till de som körde långa! Nicklas, Gustav, Emil, Sebastian, Ulf and Mattias!!

Sista dagen, dagen med sol! Klart som saaatan att proffsen som tjänar miljoners miljarder på att hoja ska ha sol och torra vägar när gubbmupparna körde på såphal pavé! 

Men ja ä inte bitter. Vi fick ju en sjukt fin dag med klungan som flög igenom Izegem, både Jupiler, Duvel och Westmalle samt lite sol på näsan.
Solgubbe!
Sen flög vi hem.

Snodde ett flertal bilder från facebook, alla tagna av de som var med på resan. Hoppas det är ok annars får någon säga till.

Kommentarer

Magnus A sa…
Stor bloggare har talat!
Magnus A sa…
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

Populära inlägg i den här bloggen

Ikväll smäller det!

Nu är det slut på snusket, speciellt för Atle som har haft en fantastisk vila i vintras ty ikväll så kommer mjölksyran som ett brev på posten. Alltså när posten fortfarande delade ut brev som kom fram.

Keps Cup #1

Hallå alla miljoner följare... Long time no see!! Igår hojade Hanna, Mange, John och jag (och jättemånga andra med såklart) årets första Keps Cup för Specialized Concept Store CK. Foto: Åsa Larsson Att hoja för ett lag där vi är fler än bara jag som hojar annat än BMX känns jätteroligt, att jag sen får representera min lbs gör ju inte saken sämre.  Igår sken solen på alla deltagare, publiken stod som en mur byggd av Trump runt hela banan och var i extas, en ren publikfest helt enkelt.  Själva loppet då? Jo, vi som stod och snackade strunt medan Oscar Ekman pratade i en megafon en mil bort kanske inte lyssnade så bra som vi borde ha gjort så Hanna, Mange och jag startade sist, jag menar verkligen helt sist av alla. Den enda som var bakom oss var en skällande hund som fick spelet av alla kompisar i lycra som hen bara ville älska mest av allt i hela världen. John verkade ha det här med tävlingsvana inne och stod typ längst fram. Foto: Åsa Larsson Banan börjar med världens l

Nytt år, nytt lag....

Ja, inte när det  kommer till BMX såklart. Men jag har fått äran/möjligheten/chansen att hoja för klubben med jordens längsta hashtag under 2017, nämligen #SpecializedConceptStoreCykelKlubb när det kommer till MTB, CX och Racer. Stay tuned så kanske det kommer upp något här. Annars är ett hett tips att kolla in på https://cykeltokig.se/ för löpande rapporter. Yey!!