Fortsätt till huvudinnehåll

Mysrunda med KBCK +ANNAN

Tydligen så sprätte det i benen på både Tille, Magnus och Vic eftersom alla började flagga för ett intresse runt en söndagsrunda igår.

Jag som inte hade suttit på racern sen sista gången jag hojade (30-mila brevet) kände för att lufta det nylimmade bakdäcket ute på Värmdö och försöka rulla lite innan Paris - Roubaix som går av stapeln om dryga två veckor.
Bojsänke till vänster, kokosraket till höger! 
Jag var först på plats utanför SCS och snart så kom Magnus med sin SuperSix, Tille med sin S-Works Roubaix och sist Viktor med sin S-Works Tarmac. Skulle jag verkligen palla med kokostempo med mitt bojsänke i alu?

Viktor tog snabbt täten, skärgårdsbo som han är. Svängde höger där vi trodde vi skulle vänster och så höll det på. Galet trevligt att hoja ända ut till Aspvik, nästan bara på vägar jag aldrig kört innan. Tog Gustavsbergskylten framför näsan på Viktor och det blev typ den enda skalpen jag lyckades ta igår.

Hemvägen var minst lika bra den, förbi Kummelnäs och andra småvägar jag inte ens visste fanns. I en uppförsbacke någonstans kom Viktor ikapp och om, skrek något om lucka och ÖÖÖÖKA och satte fart. Jag tog rulle och körde så det brann i benen. Viktor var antagligen knappt andfådd.

Vid Skurubron kom Magnus och Tille ikapp och sen var det bara hemvägen kvar, naturligtvis på andra vägar än jag är van vid.

När vi började närma oss Nacka kyrka drog Viktor och Tille upp tempot och en bra variant på VETTERNKETTEN uppstod. Vi blåste på i 50km/h och hjälptes åt. Vid ett övergångsställe gick ett par killar som skulle behöva cykla lite naturligtvis mot rött. Dom såg oss men hade nog ingen aning om att vi skulle komma i den hastigheten. Alldeles försent insåg den ena kille sitt misstag och frös som en staty mitt i vägen. Jag tog honom på hans vänstra sida samtidigt som Viktor blåste om till höger. Fanns liksom ingen chans att stanna så det var ju bra att han bara stod där och såg fånig ut så vi slapp en kollision.

Tre minuter senare drog Viktor och jag till vänster och Tille samt Magnus till höger.

Tack gubbar för en härlig runda på för mig helt nya vägar.

Kommentarer

Thomas sa…
Lät bra mysigt, var lite småmosig igår och vaknade blöt i feber mitt i natten. Det var nog bra att jag skippade söndagsrundan med fasit... :-)
Tille sa…
Ditt bojsänke är både lättare och nyare än min nästan-en-CX-cykel.

Just sayin'
Jo, men det är ju inte KOLFIBER ju... Sen väger den ju över 6.8kg med...

Populära inlägg i den här bloggen

Ikväll smäller det!

Nu är det slut på snusket, speciellt för Atle som har haft en fantastisk vila i vintras ty ikväll så kommer mjölksyran som ett brev på posten. Alltså när posten fortfarande delade ut brev som kom fram.

Snabbrecension av fulcrossen.

Ikväll hjälpte jag Stefan och Birgitta med den stadsorientering för cyklister som dom hade anordnat. Då min Peregrine blev helt (ja, nästan i alla fall) klar först idag valde jag att ta den de få kilometer det är bort till Tantogatan där vi skulle träffas och hålla till.

Innan dagens lilla tur hade jag bara suttit lite på den, känt hur den funkade nere i källaren men inte mer, så ikväll var det dags att testa den i det element som den skall användas i, om så än bara i ca 30 minuter totalt.

Redan på Hammarby Allé tyckte jag att styrstammen var i längsta laget. En 120mm stam på en 560mm lång ram "skulle" vara bra för min längd men jag tyckte att den nog kunde kortas lite. Ska dock ge den ett par turer till innan jag gör något impulsköp. Att sadeln var för hög skulle lätt fixas när jag kom fram. Tänk att jag valde mellan denna storlek och en storlek större, hade jag valt den större modellen hade jag i detta skede antagligen varit vansinnig. Min Paké är bara 10mm kortare i overall…

Hjärtinfarkt och Afasi

Min mamma fick en massiv hjärtinfarkt förra lördagen. Beskedet fick jag på Nybrokajen efter en utflykt med ett par RIB-båtar under Frasses svensexa. Det blev ett litet antiklimax resten av dagen kan man väl säga.

Så här skriver wikipedia om hjärtinfarkt:
Hjärtinfarkt (även känt som hjärtattack) innebär förlust av hjärtmuskelceller orsakad av långvarig syrebrist (ischemi). Hjärtinfarkt kan beskrivas antingen i termer av vilken anatomisk del av hjärtat som drabbas, till exempel en bakväggs- eller framväggsinfarkt, i termer av hur stor del av hjärtmuskelväggen som dör, transmural eller subendokardiell infarkt, eller i termer av vad EKG visar; ST-höjningsinfarkt, icke ST-höjningsinfarkt och Q-vågsinfarkt. Den dominerande orsaken till hjärtinfarkt är att ett aterosklerotiskt plack, en inlagring av fett i kärlväggen, går sönder. När blodet kommer i kontakt med dess innehåll, levrar det sig inne i kärlet och förhindrar blodflödet.

Efter att ha fått både bra och riktigt mörka besked under veckan…